НОВОСТИ

Сутра помен погинулим борцима и цивилима насеља Унка код Брода

17/08/2021

У насељу Унка код Брода сутра ће бити служен парастос борцима и цивилним жртвама одбрамбено-отаџбинског рата погинулим у одбрани и ослобађању ове општине.

 

помен погинулим борцима и цивилима насеља Унка код Брода

помен погинулим борцима и цивилима насеља Унка код Брода

 

Парастос ће бити служен испред Спомен-обиљежја погинулим борцима и цивилима с почетком у 11.00 часова.

Из Борачке организације Брод саопштено је да сваке године 18. августа организују помен у знак сјећања на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата са подручја мјесне заједнице Унка, борце Првог батаљона војне полиције Првог Крајишког корпуса и других бригада ВРС који су погинули приликом ослобађања Брода, као и за погинуле припаднике ЈНА – ВП Врање, који су погинули у априлу и мају 1992. године на подручју Брода.

Према подацима Борачке организације Брод, шест припадника Првог батаљона војне полиције Првог крајишког корпуса ВРС погинуло је у периоду од 15. до 21. августа 1992. године, у операцији за ослобођење Брода.

“На овим просторима у периоду мај и април 1992. године погинуло је 30 припадника Војне поште 7036/4 Врање и један отац младог војника који је дошао из Србије да потражи сина, јер тада нису имали никаквих вијести о њима. Из насеља Унка погинуло је седам бораца”, подаци су Борачке организације из Брода.

Организатори обиљежавања су општина Брод, општинска и мјесна борачка организација и мјесна заједница Унка.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести