НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Тајна британска документа о догађајима у јулу 1995.године: Која је улога САС јединица?

23/06/2021

Да ли су британски специјалци из САС јединица учествовали и у стрељању муслимана послijе ослобођења Сребренице у јулу 1995. године најважније је питање, пишу „Вечерње новости“.

 

Британски специјалци из САС јединица

Британски специјалци из САС јединица

 

Према свједочењу британског специјалца из јединице САС, који је желео да остане анониман, па се у тексту користи псеудоним Ник Камерон, задатак њихове јединице је био да пошаље координате за НАТО напад на снаге Војске Републике Српске и да обавља друге шпијунске послове.

„Наш приоритет је био да сакупљамо информације”, признаје Камерон.

У тексту Камерон оптужује УН да су дозволиле „масакр“ у Сребреници („УН су у потпуности издале те људе“) и изражава свој бјес због тога што нису извршиле нападе на српске положаје.

„Није било ничега. Чекали смо и чекали”, рекао је Камерон.

Каже и да се састао са Насером Орићем, те признаје да га је бразилски посматрач из УН оптужио да прави завјеру са муслиманима, на шта му је британски шпијун рекао да „одј*бе“.

Када је видео да су Срби ушли у Сребреницу и да НАТО неће реаговати, британски САС-овац и шпијун каже да се запитао „Јеб*те, како да се извучем из овога?“

Осим што су муслимани редовно кршили резолуцију о Сребреници као демилитаризованој зони, сада је очигледно да су им у томе помагали не само УН, већ и британски специјалци.

Ипак, најважније питање је да ли су британски специјалци из САС јединица имали само ову функцију или су учествовали и у стријељању муслимана после ослобођења града.

О присуству британских САС јединица пише и Гардијан, у тексту под насловом “Srebrenica: the search for a terrible truth goes on”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести