НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

У Београду сљедеће седмице потписивање петиције против наметања одлука

26/07/2021

Удружење “Част отаџбине” организоваће петицију за подршку институцијама и народу Републике Српске у борби против наметања једностраних одлука високог представника и за очување историјске истине.

 

Удружење "Част отаџбине"

Удружење “Част отаџбине”

 

Ово удружење са сједиштем у Београду, које окупља пензионисане генерале и официре Војске Републике Спрске, организује електронско потписивање на линку, као и у својим просторијама у уторак, сриједу и четвртак, 27. 28. и 29. јула.

Петиција ће моћи да се потпише лично од 9.00 до 20.00 часова у Љутице Богдана 1а, спрат 6.

„Уколико сте сагласни и желите да ваше име ставимо на списак потписника петиције потребно нам је ваше одобрење. До коначне побједе истине над криминалом високог представника“, пише у саопштењу овог удружења.

У тексту петиције се наводи да се Република Српска, као међународно признати политички субјекат и гарант опстанка српског народа на простору БиХ, налази под ударима и притисцима дијела међународне заједнице и политичког Сарајева још од свог оснивања.

Оркестрирана кампања против природе, карактера и права на постојање Републике Српске у посљедњих неколико седмица достиже свој врхунац преко синхронизованог усвајања такозване резолуције о геноциду у Сребреници и наметнуте допуне у Кривичном закону БиХ од високог представника у БиХ Валентина Инцка према којој се “забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Крајњи циљеви оваквих нелегалних и нелегитимних потеза усмерених против институција Републике Српске, али и српског народа у цјелини, нескривени су.

Ти циљеви су проказивање Републике Српске као геноцидне творевине и њеног комплетног војног и политичког руководства током грађанског рата као злочиначког како би се у моралном смислу дискредитовало њено постојање, а самим тим створили услови и за њено институционално гашење у догледно вријеме.

„Институт за политичко умрежавање зато позива српске интелектуалце, друштвено-политичке дјелатнике и јавне личности да заједнички упутимо подршку институцијама и народу Републике Српске у борби против наметања једностраних одлука високог представника и за очување историјске истине о Републици Српској“, наводи се у петицији.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести