НОВОСТИ

У Добоју литија кренула према Градској управи

19/08/2021

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је Свету архијерејску литургију у Добоју, поводом крсне славе града – Преображења Господњег, након чега је формирана литија, која је кренула до Градске управе.

 

У Добоју литија кренула према Градској управи

У Добоју литија кренула према Градској управи

 

У литији учествују многобројни вјерници, званичници из јавног, политичког и друштвеног живота Републике Српске и БиХ.

У литији су, између осталих, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

У подне ће бити уприличено освећење и ломљење славског колача испред Градске управе.

Обиљежавање крсне славе града Добоја почело је Светом архијерејском литургијом коју је служио патријарх српски Порфирије, а којој су присуствовали и највиши званичници Републике Српске.

Поред многобројних вјерника, литургији су присуствовали потпредсједник Народне скупштине Милан Петковић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

На литургији су били и посланици Народне скупштине Републике Српске, представници Српске у заједничким институцијама БиХ, начелници и градоначелници локалних заједница у Републици Српској.

Извор: РТРС

Остале Вијести