НОВОСТИ

У Доњој Црквини служен помен за погинуле борце

19/07/2021

У Доњој Црквини код Шамца јуче је служен парастос за 16 бораца погинулих у Народноослободилачком рату од 1942. до 1945. године, као и за 10 бораца и три цивила који су страдали у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

 

У Доњој Црквини код Шамца јуче је служен парастос

У Доњој Црквини код Шамца јуче је служен парастос

 

Предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић рекао је Срни да се и ове године, као и претходних, у прву недјељу по Петровдану служи парастос, те да је тешко наћи ријечи утјехе које би умањиле бол за губитком погинулих бораца њиховим члановима породица.

 

“Најмање што можемо учинити је да се на овај дан окупљамо у што већем броју и одамо почаст нашим јунацима који су живот дали за Републику Српску. Задатак свих нивоа власти је да дају максимум на побољшању статуса породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца”, рекао је Варадиновић.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић рекао је да су жртве из Црквине дале немјерљив допринос за Републику Српску и да зато не смију бити заборављене.

“На нама је, као и на будућим генерацијама, да се старамо да њихова дјела остану урезана у нашој историји”, навео је Зорановић.

Парастос у Доњој Црквини служио је свештеник Бојан Лазић, а вијенце су положили представници породица погинулих, мјесне борачке организације и општинске власти.

Организатори су Борачка организација Шамац и Мјесна борачка организација Доња Црквина.

#vrs #pomen #donjacrkvina

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести