НОВОСТИ

У Малешићу служен парастос за 15 погинулих бораца и 18 цивила  

08/06/2021

У насељу Малешић код Зворника данас је обиљежено 29 година од страдања 15 припадника Војске Републике Српске и 18 цивила из овог насеља, те заселака Андровићи, Витиница и Оџачина.

 

Малешић код Зворника

Малешић код Зворника

 

Тим поводом служен је парастос и положени су вијенци на споменик у Малешићу.

 

Члан Предсједништва градске Борачке организације Зворник Милорад Шакотић рекао је новинарима да су муслиманске снагe из сусједних села, којe гравитирају српским насељима, током 1992. године убили 15 бораца Војске Републике Српске и 18 цивила, од којих су седам биле жене.

Он је рекао да су жене звјерски поубијане, међу којима и Смиља Танацковић која је молила за живот, али су је изрешетали и убили.

Шакотић је истакао да мјештани села Малешић и заселака Андровићи, Витиница и Оџачина нису никога нападали, само су бранили своју нејач и огњишта.

“Пред нашом командом није се налазила глава муслиманског цивила, нити би такав злочин себи дозволили, него је пред командом првог муслиманског батаљона из састава 206. бригаде, којом је командовао Хусеин Муратовић, на колац била стављена глава српског цивила”, рекао је Шакотић, који је и предсједник мјесног одбора Борачке организације Малешић.

Истичући да имају свједоке и доказе о овим муслиманским злочинима, Шакотић је рекао да Тужилаштво БиХ не ради ништа на процесуирању злочина почињених над српским народом.

Он је додао да се од Тужилаштва БиХ, како ради, може очекивати да оптужи Србе да су сами себе убијали.

Вијенце су положиле породице погинулих војника и цивила, те представници градске Борачке организације Зворник.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести