НОВОСТИ

У Ободнику освештан споменик српским борцима

21/07/2021

У которварошкој мјесној заједници Ободник данас је освештан новоизграђени споменик за 16 погинулих бораца Војске Републике Српске.

 

Споменик за 16 погинулих бораца ВРС

Споменик за 16 погинулих бораца Војске Републике Српске

 

Средства за изградњу споменика обезбиједили су Борачка организација Републике Српске и ппштинска управа, а значајан допринос у изградњи пружили су Комунално предузеће “Бобас” и грађевинско предузеће “Декол”.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да је овај споменик облик трајног сјећања на вријеме и људе који су највише дали за одбрану слободе српског народа и територије Републике Српске.

“Изградња споменика знак је захвалности онима који су дали своје животе за Републику Српску, за мир и слободу. Уједно, овај споменик ће будућим покољењима свједочити о људима који су за нашу слободу дали животе”, рекао је Савчић и додао да српски народ, након што је толико дао за стварање Републике Српске, сада треба да је гради и јача, а да политичке размирице рјешава дијалогом у институцијама и уз поштовање закона.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић рекао је да се коначно остварила жеља мјештана да се од заборава сачува сјећање на погинуле суграђане.

“Свјесни смо да се нашим херојима никада не можемо одужити, али смо жељели да направимо спомен-обиљежје на којем увијек можемо запалити свијеће, положити цвијеће, евоцирати успомене на нашу браћу, очеве, синове”, додао је Савановић.

Погинулим српским борцима служен је парастос, а цвијеће су крај спомен-обиљежја положили делегације Борачке организације Републике Српске, општинске Борачке организације и општине Котор Варош.

 

Извор: Срна

Остале Вијести