НОВОСТИ

У Равницама служен помен погинулим борцима

28/06/2021

На мјесном гробљу у Равницама код Новог Града данас је служен помен погинулим борцима и цивилима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука.

 

у Равницама код Новог Града

у Равницама код Новог Града

 

Помен за 11 погинулих војника Војске Републике Српске и пет цивила страдалих у протеклом рату, те за 168 мјештана које су 25. новембра 1943. године побиле усташе служио је парох Небојша Њежић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Нови Град Немања Старчевић рекао је да се на Видовдан одаје почаст српским херојима страдалим за слободу.

Он је навео да је Новоградска бригада основана 29. јуна 1992. године, те да ће годишњица бити обиљежена у суботу, 3. јула.

Помен је данас служен у Рашћу код спомен-обиљежја за осам бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве из протеклог рата, те 34 погинула борца НОР-а и 24 жртве фашистичког терора.

У Радомировцу су положени вијенци и прислужене свијеће код спомен-обиљежја за 26 погинулих бораца Војске Републике Српске, те код спомен-обиљежја за 46 солунских добровољаца, 218 бораца НОР-а, 335 жртава фашистичког терора и 34 погинула борца Војске Републике Српске у овом мјесту.

Извор: СРНА

Остале Вијести