НОВОСТИ

У Сребреници оскрнављен путоказ за манастир Карно

02/08/2021

Непозната лица оскрнавила су путоказ за манастир Карно код Сребренице, висок око четири и широк више од једног метра, рекао је данас Срни зворнички хуманитарац и предузетник Милан Кудро Стојкић, који је манастиру поклонио овај путоказ.

 

У Сребреници оскрнављен путоказ за манастир Карно

У Сребреници оскрнављен путоказ за манастир Карно

 

Стојкић је изразио жаљење што има још оних који не признају ништа што је свето, па руше и путоказ који олакшава народу да дође до манастира Карно и нагласио да ће поново, на радост вјерника, поставити путоказ.

Игуман манастира Карно Лука Бабић осудио је овај брутални чин невјерства, запитавши се коме смета путоказ са фотографијом манастира, додави да ће овај вандалски чин бити пријављен полицији.

Путоказ је урађен на металној конструкцији са натписом и фотографијом манастира Карно, као и смјером у ком се правцу налази ова светиња, а поклоњен је манастиру у октобру прошле године.

Стојкић је путоказ урадио властитим средстваима и поставио га на раскршћу које се налази четири километра од манастира Карно како би олакшао вјерницима и намјерницима у ком правцу да крену до манастира.

Он је рекао да је израда, превоз и постављање путоказа његов допринос манастиру Карно за крсну славу ове светиње Покрова Пресвете Богородице, која се обиљежава 14. октобра.

Манастир Карно, који је посвећен Покрову Пресвете Богородице, налази се у селу Међе код Сребренце.

Манастир Карно је древна задужбина Немањића из 13. вијека, смјештена у природном окружењу изнад језера Перућац.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести