НОВОСТИ

У суботу Свеепархијски сабор у манастиру Возућица

15/07/2021

Светом литургијом и парастосом свим Србима пострадалим у Другом свјетском рату и посљедњем Одбрамбено-отаџбинском, у немањићком манастиру Свете Тројице – Возућици у Возући код Завидовића у ФБиХ 17. јула биће одржан Свеепархијски сабор Свештеномученика дабробосанских пострадалих од усташа од 1941. до 1945. године и од безбожника послије 1945.

 

Немањићки манастир Свете Тројице - Возућици у Возући

Немањићки манастир Свете Тројице – Возућици у Возући

 

Литургију ће служити митрополит дабробосански Хризостом.

Након Свете литургије, која ће почети у 9.30 часова, биће благословљено славско кољиво и преломљен славски колач, најављено је из Митрополије дабробосанске.

Потом ће бити служен парастос свим пострадалима у Другом свјетском рату и у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату.

Свеепархијски сабор је скуп који окупља све свештенике Митрополије дабробосанске, као и свештенике из осталих епархија и вјернике.

Из Управе манастира најављено је да ће 16. јула, уочи Свеепархијског сабора, бити служено вечерње богослужење у манастиру Возућица.

На приједлог Његовог високопреосвештенства митрополита Хризостома, Свети архијерејски синод је одлучио и дозволио да се прослављање Свештеномученика Митрополије дабробосанске, умјесто 11. јула, обиљежава 17. јула, односно сваке године у суботу по Петровдану.

#vozucica #sabor #IIsvjetskirat

Извор: РТРС

Остале Вијести