НОВОСТИ

Филм „Нечиста крв” добитник награде за најбољи сценарио

19/08/2021

Филм „Нечиста крв – Грех предака” Милутина Петровића донио је прву награду на 45. Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој бањи сценаристи Војиславу Нановићу и аутору адаптације сценарија Милени Марковић.

 

Филм „Нечиста крв" добитник награде за најбољи сценарио

Филм „Нечиста крв” добитник награде за најбољи сценарио

 

Признање је додјелио жири који чине Ивана Вујић, Александар Ђаја и Радослав Зеленовић, а у образложењу одлуке стоји да је овај сценарио “изванредна фреска ликова Боре Станковића, као и слика српског патријархалног менталитета и његове борбе за опстанак и ослобођење од турске власти”.

Ово остварење је приказано 13. августа на свечаном отварању фестивала, када су се публици поклонили глумци и екипа филма, а унука Војислава Нановића, Јована Станојловић, примила је награду у његово име и тим поводом се захвалила свим сарадницима филма и изјавила да је на симболичан начин то први капитал који је Нановић својим великим дјелом унио у Задужбину која носи његово име, као и да их све прати његов благослов.

Након приказивања у Врњачкој бањи, публика ће „Нечисту крв” моћи да погледа сутра на свечаном отварању Дунав Филм Феста и 22. августа на 56.

Биоскопска премијера у Београду заказана је за 24. август у Комбанк дворани, а биоскопска дистрибуција у Србији и Европи почиње 26. августа.

Улоге у овом остварењу тумаче Драган Бјелогрлић, Анђела Јовановић, Катарина Радивојевић, Феђа Штукан, Тим Сејфи, Нела Михаиловић, Марко Грабеж, Александар Ристоски, Недим Незировић, Дејан Бућин, Теодора Драгићевић, Милица Гојковић и Ваја Дујовић. Филм су подржали Филмски центар Србије, Министарство културе и информисања Републике Србије, МЕДИА фонд Креативне Европе и Делегација Европске Уније у Србији.

Остале Вијести