НОВОСТИ

Хан Пијесак: Помен страдалим борцима и положени вијенци

10/08/2021

На Хан Пијеску је, поводом крсне славе општине и истоимене цркве-Светог великомученика Пантелејмона, служен помен борцима из ове општине који су страдали у Одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Помен страдалим борцима и положени вијенци

Помен страдалим борцима и положени вијенци

 

Парастос страдалима служен је у Спомен-соби са фотографијама више десетина бораца из ове општине који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Делегације општине, општинске Борачке организације и братске општине Аранђеловац положиле су вијенце и на спомен-обиљежје.

Начелник општине Слободан Ђурић се у изјави осврнуо на то шта је урађено у овој локалној заједници у протеклом периоду, наводећи да је, између осталог, доведена вода у село Џимрије и да се ради на довођењу воде у село Берковићи, што ће бити реализовано до краја године.

Он је напоменуо да је у току израда документације за један туристички пројекат за насеље у Краљевом пољу, гдје ће бити додијељено 1.000 плацева лицима која су заинтересована за изградњу.

Ђурић је истакао да је у току процес регистрације ваздушне бање на Хан Пијеску, што би требало да буде реализовано до краја године.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести