НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Хрватска омаловажава српске жртве

03/08/2021

Хрватска величањем акције “Олуја” сваког 5. августа слави прогон више од 220.000 Срба и прећуткује, негира и омаловажава више од 2.000 српских жртава, међу којима је 1.200 цивила, истакао је предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

 

Хрватска величањем акције "Олуја"

Хрватска величањем акције “Олуја”

 

Линта је, уочи обиљежавања 26 година од “Олује”, оцијенио да је ријеч о злочиначкој акцији која представља завршни чин етничког чишћења српског народа са подручја данашње Хрватске.

“Проусташки режим Фрање Туђмана је, уз подршку западних центара моћи, протјерао више од пола милиона Срба са својих вјекових огњишта с циљем стварања `велике Хрватске` без или са што мање Срба”, подсјетио је Линта.

Он је указао да је Хрватска земља у којој се негирају ратни злочини над Србима, славе злочинци и рехабилитује геноцидна НДХ и усташтво, саопштено је из Савеза.

“То представља кршење цивилизацијских вриједности данашњег свијета”, нагласио је Линта.

Према његовим ријечима, Хрватска води перфидну политику застрашивања протјераних Срба путем потјерница и хапшења.

“Хрватско правосуђе је етнички мотивисано и доноси лажне пресуде против српских бораца у монтираним судским поступцима”, навео је Линта.

Он је указао да се у Хрватској и даље систематски отима српска имовина, као и да Хрватска одбија да исплати заостале пензије, динарску и девизну штедњу и накнаду штете за уништену имовину.

“Хрватска не поштује Уставни закон о правима националних мањина и друге законе којима се гарантује употреба српског језика и ћирилице и запошљавање Срба у јавном сектору”, закључио је Линта.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести