НОВОСТИ

Цетињско устоличење и Милова бахатост као вијесник пропасти његове власти

04/09/2021

Цетиње је вишевјековно сједиште митрополита црногорских који су потпадали под власт пећких архиепископа и патријарха.
Од свог настанка 1219. године митрополија зетска, тј цетињска, односно црногорско-приморска била је неодвојиви дио Српске православне цркве.

 

Цетињско устоличење и Милова бахатост

Цетињско устоличење и Милова бахатост

 

Уз титулу цетињских митрополита стајало је и Егзарх (чувар) пећкога трона. И за сво вријеме чувари упражњеног пећкога трона столовали су и устоличавани на Цетињу.

Свако евентуално помјерање устоличења у неки други храм, манастир или град био би повод прекрајања историје.
Јер устоличити митрополита ван Цетињског манастира било би исто што и извести супругу са новорођеним наслиједником из породилишта не у своју опремљену породичну кућу, и собу намјењену том новорођенчету већ у неку другу просторију у неком другом објекту у дворишту, а онда објаснити да је то жеља оних који нису чланови наше породице, па да их испоштујемо јер им се тако свиђа.

Као што мјесна заједница не може бити власник наше куће иако се налази на њеној територији, тако ни Цетињска општина не може бити и није власник Цетињског манастира .

Да устоличење митрополита Јоаникија прође мирно и достојанствено у духу православља, а Мило Ђукановић да има и мало образа требао би поднијети оставку јер није схватио поруку народа 2020. године.

Бахатост долази пред пропаст, да ли зна то Мило, пита се Синиша Видовић очекујући сутрашње устоличење митеополита Јоаникија

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести