НОВОСТИ

Црна Гора уочи устоличења: Вјерска церемонија у сјени политичких обрачуна

01/09/2021

У недјељу ће у Цетињском манастиру бити устоличен нови митрополит црногорско приморски Јоаникије.

 

Вјерска церемонија у сјени политичких обрачуна

Вјерска церемонија у сјени политичких обрачуна

 

Велики догађај за митрополију, Српску православну цркву и њене вјернике. С друге стране црногорски националисти који су окупљени око непризнате Црногорске православне цркве, а које подржава и предсједник Црне Горе Мило Ђуклановић противе се да овај чин буде обављен на Цетињу. Најавили су и окупљање.

Становници Цетиња углавном су против да нови митрополит цррногорско приморски буде устоличен у овом граду. Цетињски манастир сматрају црногорским, никако српским.

Покушали смо од градоначелника Цетиња сазнати и његов став , као и податак о томе какве су његове безбједносне процјене, као првог човјека овог града који би требало да је упознат са свим што се дешава. Међутим одговор нисмо добили. Ипак, наш извор близак безбједносним структурама тврди да је, када је безбједност у питању, стање стабилно. Томе доприноси и митрополија црногорско приморска која је одустала је од најављеног свенародног сабора испред цетињског манастира. Све у циљу очувања мира.

– Биле су велике и те оперативне информације из полиције да се тог дана спремају разноразни сукоби и митрополит Јоаникије као народни пастир свестан своје одговорности донио је ту одлуку коју ће народ некако и прихватити да кажем тешка срца али ћемо ми и тиме показати да је српски народ народ који је слободарски који жели да живи у миру и слози са својом браћом често пута и на своју штету али ћемо и то отрпјети – наглашава свештеник Предраг Шћепановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести