НОВОСТИ

Чубриловић: Саучешће поводом смрти Божидара Делића

23/08/2022

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти народног посланика и потпредсједника Скупштине Србије, генерал-мајора у пензији Божидара Делића.

 

Недељко Чубриловић, ФОТО: РТРС

 

Чубриловић је телеграм упутио породици Божидара Делића и руководству Скупштине Србије, у своје и у име Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да смрт Делића, угледног политичара, народног посланика у четири сазива и потпредсједника Скупштине у два сазива, представља велики губитак за Скупштину Србије, његову породицу и пријатеље, саопштено је из Одсјека за односе с јавношћу Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је навео да је Делић у богатој каријери био уважени политичар, народни посланик, али и генерал-мајор Војске Србије и Црне Горе, те да је часно обављао дужност начелника штаба 715. моторизоване бригаде Војске Републике Српске.

“Политичким ангажманом Делић је дао огроман допринос јачању демократије и парламентаризма у Србији. Био је велики патриота и часни војсковођа који је бранио слободу и штитио интересе српског народа. Нека му је вјечна слава!“, навео је Чубриловић у телеграму.

Генерал у пензији и посланик коалиције НАДА у Скупштини Србије Божидар Делић преминуо је данас у 67. години.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести