НОВОСТИ

Шамац: Сјећање на погинуле борце и цивиле у Гајевима

27/10/2022

Гајевима, код Шамца, данас је служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, а прослављена је и крсна слава Цркве Свете Петке у том мјесту.

 

 

Осим чланова породица погинулих бораца, вијенце су положили представници општине Шамац, представници општинске и мјесне Борачке организације.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сваке године на овај начин евоцирају успомене на саборце и тешко вријеме које су прошли бранећи Републику Српску.

– Једино на тај начин ћемо одужити свој дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе – рекао је Зорановић.

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић рекао је да је црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена 2002. године.

– Жртве никада не смију бити заборављене. Данас, и сваки дан, ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова – рекао је Лукић.

Начелник општине Ђорђе Милићевић рекао је да је дужност свих да се ове жртве никада не забораве и да се настави градња још боље Републике Српске, јачајући њене институције.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести