НОВОСТИ

Шиптари на возила Владе тзв. Kосова лијепили ознаке СРБИЈЕ

01/10/2021

Незадовољни постигнутим споразумом у Бриселу о таблицама, представнци Социјалдемократске партије организовали су акцију испред Владе Kосова, исписујући спрејом на службеним возилима „KМ“ и лијепећи папирне таблице са ознакама „СРБ“

 

Незадовољни постигнутим споразумом у Бриселу

Незадовољни постигнутим споразумом у Бриселу

Лидер СДП Дардан Молићај јуче је поручио да се договором о регистарским таблицама постигнутим у Бриселу прихватају „нелегалне KМ таблице“, а да се сјевер третира другачије од остатка лажне државе Kосово.

Дардан Молићај

Дардан Молићај

 

Предвиђено је да се Специјалне јединице полиције које су тренутно на Јарињу и Брњаку уклоне истовремено са блокадама путева код прелаза, од 2. октобра у осам часова, а најкасније до 16 часова. Kфор ће бити стациониран на Јарињу и Брњаку прије почетка истовременог уклањања специјалних јединица и барикада и остаће око двије седмице како би се обезбиједило сигурно окружење и слобода кретања.

Од 4. октобра у осам часова треба да почне постављање наљепница на таблице, према договору у оквиру дијалога уз посредовање ЕУ, као привремена мјера док се не постигне трајно рјешење.

 

Дардан Молићај

Дардан Молићај

 

Радна група састављена од представника ЕУ, Београда и Приштине, којом ће предсједавати ЕУ, биће успостављена како би се нашло трајно рјешење за питање регистарских таблица на основу стандарда и праксе ЕУ. Први састанак Радне групе биће одржан 21. октобра године у Бриселу.

У року од шест мјесеци од првог састанка, Радна група представиће своје налазе о трајном рјешењу за дијалог на високом нивоу.

 

Извор: nacionalist.rs

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести