НОВОСТИ

Љубав, заједница и јединство императив за све православце

09/08/2021

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је приликом посјете Храму Светог великомученика Георгија у Кладову, чиме је почео обилазак Епархији тимочкој, да су интереси љубави, заједнице и јединства императив за све православне људе независно од тога ком народу припадају.

 

Његова светост патријарх српски Порфирије

Његова светост патријарх српски Порфирије

 

Он је навео да је највеће искушење за православне хришћане егоизам и самољубље који се, како је рекао, могу превазићи само уз Свету литургију.

Српски патријарх упутио је молбу и савјет родитељима да доводе своју дјецу у храмове, да их пусте да се у храму понашају слободно како би осјетили да је ту њихов дом, као и да им дају чисту вјеру и ријеч Христову, да се моле за њих и да им говоре добро како би израсли у чврсте, стабилне и здраве људе, саопштено је на сајту Српске православне цркве.

По дочеку патријарха Порфирија у храму је служен свечани чин доксологије којим је началствовао игуман манастира Букова архимандрит Козма.

Његово преосвештенство епископ тимочки Иларион пожелио је добродошлицу патријарху, посебно истичући радост што је у првој години патријашког служења нашао времена и љубави да донесе своје благослове у Епархију тимочку и град Кладово, који још од 1966. године и посјете тадашњег патријарха Германа није имао тако благодатну и високу посјету Српске цркве.

Извор: Срна

Остале Вијести