НОВОСТИ

350.000 КМ за доградњу вртића у Мркоњић Граду

22/08/2022

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће институције Српске наставити подржавати развој општине Мркоњић Град, те да ће бити завршен пројекат доградње дјечијег вртића, у шта ће бити уложено 350.000 КМ.

 

Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

 

 

Цвијановићева је изразила задовољство јер ће доградњом вртића бити омогућено формирање јасличке групе.

“Намјера нам је да немамо више листе чекања, те да на овај начин родитељима који желе да упишу дјецу у вртић то буде омогућено”, рекла је Цвијановићева новинарима у Мркоњић Граду.

Она је додала и да је радује јер је доста новца из различитих средстава уложено и у обнову основних и средњих школа.

“Имамо и неколико интервенција у сеоским школама, а наставићемо са тим активностима и у наредном периоду. Приоритет су нам услови за боравак наше дјеце у вртићима и школама, као и за рад васпитача, учитеља и наставника”, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, у Мркоњић Граду се одвија велики инвестициони циклус у вези са изградњом и реконструкцијом локалних путева, са циљем стварања што бољих услова за живот грађана.

Начелник Мркоњић Града Драган Вођевић захвалио је Цвијановићевој за посјету овој општини, истакавши да је у протеклом периоду много тога урадила и помогла за развој ове локалне заједнице.

“Помагали смо обнову школа, средњошколског центра, изградњу вртића. Важно нам је и то што смо добили обећање да ће се врло брзо пронаћи средства за надоградњу вртића, који нам је веома потребан”, рекао је Вођевић.

Он је појаснио да је ријеч о доградњи двије просторије за смјештај двије јасличке групе, које су неопходне за нормалан рад вртића.

“За десетак дана отварамо један дио вртића код Храма Светог Саве, гдје ће бити смјештено 50 наше дјеце старије узрасне групе, тако да бисмо са свим овим што смо планирали заокружили цјелину и обухватили сву дјецу која имају потребу да иду у вртић у Мркоњић Граду”, навео је Вођевић.

Александра Рољић, директор Дјечијег вртића “Миља Ђукановић”, рекла је да јој је била част угостити Цвијановићеву, те јој овом приликом захвалила за подршку у раду ове предшколске установе.

“Имамо три објекта у којима је укупно смјештено 239 малишана”, рекла је Рољићева.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести