НОВОСТИ

Агенција “Позитив” упутила извињење због ненамјерне грешке са фотографијом

06/08/2023

Агенција “Позитив” из Београда преузела је у потпуности одговорност за ненамјерну грешку приликом израде мултимедијалних садржаја за потребе обиљежавања 28 година од Погрома “Олуја” у петак, 4. августа, у Приједору и упутила извињење свима којима је тиме нанесена штета и бол.

 

 

– Посебно се извињавамо Српској православној цркви и рукодовству Републике Српске и Републике Србије, јер је ово искључиво и једино грешка за коју је крива агенција `Позитив` и преузимамо сву одговорност за то. Наглашавамо да одговорност за ову грешку у потпуности пада на нашу агенцију. Организатор догађаја није имао никакве везе са овом несмотреном грешком нити је могао да предвиди овакву ситуацију – навели су из ове агенције.

Агенција “Позитив” упућује искрено извињење породицама Мујкић и Гушо, као и свим учесницима комеморативног скупа, због ове ненамјерне грешке.

Из Агенције “Позитив” су истакли да су у изради материјала користили погрешну фотографију и то је озбиљан пропуст за који не постоји оправдање.

– Тај пропуст није учињен са намером да се било ко повреди, омаловажи или злоупотреби и надамо се да ће сви прихватити наше искрено извињење – нагласили су из ове агенције.

Из Агенције су истакли да су направили груб пропуст иза кога стоје, али то се не може и не смие користити како би се додатно умањило страдање српског народа.

– Та грешка коју смо ненамерно начинили не може да промени историјску чињеницу да је 1995. године у акцији `Олуја` спроведено етничко чишчење српског народа, највеће етничко чишћење од Другог светског рата на тлу Европе. И баш као што су представници државног врха у Приједору истакли – поштујемо све жртве, без преседана, али никада нећемо заборавити све српске жртве и све преживеле Србе који су преко ноћи протерани са својих огњишта. Изражавамо искрену наду да се наша грешка, за коју ће одговорни сносити последице, неће злоупотребљавати како би се наставило са минимизацијом бола, туге и несреће који је нанет Србима пре 28 година – нагласили су из ове агенције.

Агенција “Позитив” још једном је изразила дубоко извињење због њиховог личног пропуста у првом реду особама са фотографије, а затим и свима којима је тиме нанета штета и бол.

Погрешна фотографија приказана је на једном од панела током централног обиљежавања 28 година од Погрома “Олуја”, који су заједнички у Приједору организовали одбори влада Републике Српске и Србије за његовање традиције ослободилачких ратова.

У Погрому “Олуја” 1995. године више од 220.000 Срба протјерано је из Републике Српске Крајине, а убијено је скоро 2.000.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести