НОВОСТИ

Алексопулос: Грчки народ увијек био и биће уз Србе; Подршка лавовској борби Милорада Додика

11/10/2023

Предсједник Матице Грка у Србији професор доктор Христос Алексопулос посјетио је Српско војничко гробље Зејтинлик у Солуну и поручио да је грчки народ увијек био, јесте и остаће уз Србе.

– Стојећи на овом светом мјесту, осјећам одговорност, али и велику трему да ли ћу пронаћи праве ријечи које ће бити достојне величине никад неумрлих српских хероја који су своје животе положили на олтар слободе. Када неко помене страдале Србе на Солунском фронту свако треба мирно стати и ћутати из поштовања према племенитим див-јунацима који су у мукама умрли да би ми живјели. Али данас ћу из срца да кажем: Весели се српски роде, најјачи си кад ти је најтеже! – поручио је Алексопулос .

 

Алексопулос  је истакао да “ударају на Србе са свих страна, на Косову и Метохији, у Републици Српској и Црној Гори”.

 

– Нападају, али не би нападали да су Срби слаби, не би дирали српско име и презиме да им оно не смета! Подржавам праведну борбу Срба за опстанак на својим вјековним огњиштима на Косову и Метохији. Подржавам лавовску борбу предсједника Републике Српске Милорада Додика који храбро стоји на бранику српске земље са лијеве стране Дрине која је трн у оку потомцима оних који су по БиХ у Првом и Другом свјетском рату имали намјеру да биолошки униште Србе – нагласио је Алексопулос.

 

Алексопулос  је поручио да “подржава борбу Срба у Црној Гори за легитимна политичка права која им, с обзиром на њихов број у тој држави, апсолутно припадају”.

 

– Када могу Албанци у Сјеверној Македонији да буду министри и то важних ресора, а којих има мање по бројности него Срба у Црној Гори, зашто смета да Срби уђу у владу на својој вјековној земљи старој Зети Немањића? Пружам пријатељску подршку Милану Кнежевићу и његовим саборцима да истрају и не одустану од онога што им с правом припада. Ово гробље је симбол слободе и надљудског напора генерације Срба која је у Грчкој нашла уточиште и дом док не ослободи кућу и огњиште. Грчки народ је уз вас, браћо! – навео је Алексопулос.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести