НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Аулић: Иступи Дениса Бећировића политички незрели

14/06/2023

Савјетник српског члана и предсједавајуће Предсједништва Саша Аулић изјавио је да је јавно кмечање Дениса Бећировића политички незрело, чак помало и отужно.

 

 

Реагујући на Бећировићев позив Кристијану Шмиту да санкционише одговорне за, како каже, “антидејтонске потезе”, као и позив земљама ЕУ да хитно размотре сет додатних санкција против руководства Српске, Аулић је рекао да његово позивање странаца и ОХР-а да интервенишу против званичника Српске није никаква новост, већ устаљена пракса политичког Сарајева.

– Она је одраз потпуне немоћи и свједочи о бесмислу Фраза о тобоже сувереној БиХ, у којој бошњачки политичари мољакају странце да интервенишу, умјесто да са представницима других народа воде дијалог о будућности БиХ – истакао је Аулић за Срну.

Он је рекао да се заиста поставља питање смисла његове политичке егзистенције, јер ако је упорно мољакање странаца да ураде нешто врхунац политичког програма и визије, онда то једнако безуспјешно може радити свака пунољетна особа у фБиХ.

Коментаришући Бећировићеву изјаву да је Уставни суд БиХ старији 31 годину од, како је рекао, “мањег бх. ентитета”, Аулић је нагласио да Република Српска постоји од 9. јануара 1992, а БиХ је, баш као и њен Уставни суд, састављена 1995. на основу Дејтонског мировног споразума.

– Све друге квазиисторијске теорије, као и називање Српске ‘мањим ентитетом’ дио су Бећировићеве имагинације и неспремности да се прихвате уставна и политичка реалност онакве какве јесу – нагласио је Аулић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести