НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

ЧЕТИРИ ЧЛАНА ПОРОДИЦЕ УБИЈЕНА У ЈЕДНОМ ДАНУ Гранатама засули трудницу и трогодишње дијете?

19/08/2023

Четири члана породице Исаиловић погинула су у Брчком, 10.маја 1994. године.

 

Усљед гранатирања града, у свом стану у центру овог града, страдали су шездесетдвогодишњи Божо Исаиловић, његова двадесетседмогодишња снаха Свјетлана која је била у осмом мјесецу трудноће и трогодишња унука Божана.

 

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да морална и људска обавеза да се инсистира да се казне налогодавци гранатирања града у којем су страдали чланови породице Исаиловић.

 

Упозорио је да се за све ове године не виде помаци када је ријеч о процесуирању одговорних за овај злочин.

 

“Оно што се коси са здравим разумом јесте логика да су ово легитимне војне мете, јер ако Тужилаштво не поступа по овом случају онда се не може извести другачији закључак. Желим да вјерујем да ће правосудне институције, прије свега Тужилаштво, почети да раде свој посао и да процесуирају одговорне за један од најтежих злочина који показује сву бесмисао протеклог грађанског рата у БиХ и овђе на простору Брчког”, рекао је Милић новинарима након парастоса који је и ове године служеног за ову породицу.

 

Предсједник Удружења породица погинулих српских бораца у Брчком Јован Пудић подсјетио је да се тај дан када су страдали Исаиловићи, у згради Дома културе гдје је и данас смјештен, одржавала сједница Народне скупштине Републике Српске, да су током трајања сједнице гранате испаљиване из правца федералног дијела Брчког те да је једна граната погодила стан Исаиловића који се налазио у згради у центру града која је удаљена неколико стотина метара од мјеста одржавања сједнице, јавила је Срна, пренио Глас Српске.

 

“Ово је само један у низу злочина почињеним над Србима на подручју Брчког у минулом Одбрамбено-отаџбинском рату који је прошао некажњено”, рекао је Пудић.

 

Миленко Марјановић, пријатељ породице Исаиловић, оцјењује да је за људску цивилизацију сваки злочин велика бол, те да је још већа и неизбрисива када се злочин почини над ђецом.

 

Парастосу за Исаиловиће присуствовали су родбина и пријатељи породице, представници удружења проистеклих из минулог рата, те представници Срба у извршној и законодавној власти дистрикта и српских политичких странака у Брчком.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести