НОВОСТИ

Četiri godine snimala recepte za Jutjub, prikupila 150.000 pratilaca, a onda je PREKO NOĆI SVE NESTALO

25/03/2021

Četiri godine nesebično je dijelila recepte, trikove i kuhinjske vještine sa svojim pratiocima, a onda je preko noći sve izgubila.

Prošle godine dobila je priznanje Jutjuba, pošto je dostigla 100.000 pratilaca. Međutim, prošle nedjelje, ostala je bez svega što je radila na internetu, jer je njen kanal hakovan, piše RTS.

– Ma ko će mene, što će mene, hoće da mi krade recepte za pasulj ili od đuveč ili pite – pita se Valentina koja nije pomišljala da u trenu može da ostane bez četvorogodišnjeg rada.

Kaže, za desetak sekundi nestalo je 1.200 recepata, 150.000 stečenih pratilaca, isplata za protekli mjesec. Ponovo je na nuli kao kada se u martu 2017. na ideju i nagovor tada jedanaestogodišnjeg sina otisnula u ovu avanturu.

FOTO: RTS SCREENSHOT

– I velika ulaganja i veliki trud i veliki rad, odricanje da bismo stvorili jedan kanal, mislim stvarno je mnogo. Za mene je bio veliki šok, samo ja kažem da ima još većih nesreća kod ljudi i da čovjek mora da se bori – kaže Valentina.

Sve ove godine Valentina ima podršku bratanca koji, iako nije programer, poznaje ovaj posao. Oslonili su se na zaštitu Jutjuba koju su hakeri takođe “probili”. Nadaju se da će uspjeti da povrate kanal. Komunikacija sa ovom platformom je svakodnevna.

– I uglavnom su i oni dosta pozitivni, šaljemo im informacije vezano za naš stari kanal i, uglavnom ja se nadam da će nam pomoći i da će nam vratiti i kanal i recepte – priča Valentinin sin Vuk.

FOTO: RTS SCREENSHOT

Ovih dana Valentini podrška zbunjenih pratilaca stiže sa svih strana svijeta, jer njeni recepti omiljeni su posebno u dijaspori. Uz nju je u najtežem trenutku bio i najpopularniji mladi leskovački jutjuber – vjetar u leđa da se digne iz pepela.

– Ono južnjačko – glavom kroz zid, a ja kažem – ruke mi nije uzeo, mozak mi nije uzeo, znanje mi nije uzeo, ja krećem dalje – riješena je Valentina.

Varjače, noževi i žice koji su nekoliko dana bili odloženi, ponovo su u Valentininm rukama. Kreće od početka, na novom kanalu. Za dva dana dobila je 3.000 pratilaca. Kako god se ovaj problem riješio, kaže, neka bude nauk drugima.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести