НОВОСТИ

ЧУДО БОЖЈЕ Знате ли колика је температура Благодатног огња

13/03/2024

Температура Благодатног огња у првим минутима послије његовог силаска износи око 40 степени Целзијуса, тако да се њиме може умити а не опећи, рекао је у интервјуу за РИА „Новости“ председник Удружења православних научника, настојатељ храма Покрова Пресвете Богородице у Вороњешкој области протојереј Генадиј Заридзе.

„Уз помоћ пирометра измјерио сам температуру Благодатног огња непосредно након силаска: овим огњем сам се умио (не пече!) и одмах измјерио његову температуру код себе и код других, који су са огњем стајали поред мене, – његова просјечна температура била је 42 степена.

 

Када сам кроз 15 минута поново измјерио температуру, она је већ износила 320 степени Целзијуса“ – рекао је свештеник који већ дуги низ година проучава чудеса природнонаучним методама.

 

Ради мјерења температуре Благодатног огња Заридзе је користио пирометар, који помоћу бесконтактног инфрацрквеног термометра мјери температуру површине објеката. Објекат је била сребрна плоча ширине пет милиметара и дебљине један милиметар. С обзиром да је сребро један од најбољих проводника топлоте, плоча, стављена у огањ, тренутно је апсорбовала температуру пламена.

 

Заридзе је, са благословом митрополита вороњешког и лискинског Сергија, а на позив Фонда Андреја Првозваног, посјетио Свету Земљу на Васкрс ове године.

„За мене нема никакве сумње да је Благодатни огањ појава Божије благодати и милости Божије гријешном свијету ради одржавања и јачања вјере“, рекао је свештеник у интервјуу за РИА „Новости“.

 

Он је додао да су познати и случајеви исцјељења током силаска Благодатног огња.

 

Свештеник је испричао да је Андреј Волков, научник из Руског научног центра „Курчатовски институт“, 2008. године дошао на силазак огња са уређајем који је забиљежио разне спектре електромагнетних таласа. И он је први, још прије него што је патријарх изашао међу вјернике са Благодатним огњем, по реаговању инструмената знао да је огањ сишао, пошто су уређаји регистровали снажно електрично пражњење.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести