НОВОСТИ

Цвијановић: Српски народ дао немјерљив допринос у сламању фашизма

08/05/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је у честитки грађанима Републике Српске и БиХ, поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом, да је слободарски српски народ, уз велику жртву и огромно страдање, дао немјерљив допринос у сламању зла фашизма и нацизма.

 

 

– Дан побједе над фашизмом, када је нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату, обиљежавамо са поносом и исказујемо огромно поштовање према храбрим ослободиоцима и храбром народу који се дигао против зла које је пријетило цијелом човечанству – навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је у неравноправној борби против те мрачне и убилачке идеологије двадесетог вијека, слободарски српски народ, уз велику жртву и огромно страдање, дао немјерљив допринос у сламању зла фашизма и нацизма.

– Његова жртва колективно нас обавезује да чувамо вриједности предака чије су тековине проистекле из антифашистичке борбе, његујемо сјећање на херојско вријеме и славну прошлост и још снажније чувамо и поштујемо мир и тешко стечену слободу – наводи се у честитки српског члана Предсједништва БиХ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести