НОВОСТИ

Дачић: Напад у Београду је терористички акт, сумња се да је ријеч о вехабијском покрету

29/06/2024

Министар полиције Ивица Дачић оценио је да је напад на припадника Жандармерије терористички акт. Рекао је и да се сумња да је ријеч о вехабијском покрету. Подигнуте мјере безбједности.

 

Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Ивица Дачић (Фото: ТANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

 

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је новинарима испред Ургентног центра да је напад на припадника Жандармерије терористички акт који је уперен и против државе Србије и против припадника Жандармерије.

Рекао је да је ухапшено још неколико људи који су били у близини полицијских објеката.

– Заједно са безбједносним службама гледамо да повежемо читав тај случај. Не бих сада додавао неке детаљне информације, али као што сте и ви сами објавили, неке сумње су већ присутне. Индиције постоје да је ријеч о лицима која су већ позната безбједносним службама прије свега, а ријеч је о вехабијском покрету. Али, кажем још једном, то нису потврђене информације и не желимо да нарушавамо оно што тужилаштво ради – рекао је Дачић.

Истакао је да су превентивно појачане све мјере заштите бјезбедности у граду.

– Појачане су мјере безбједности не само испред објеката који су од значаја као што су амбасаде, као што су државне институције итд, већ смо појачали мере обезбјеђења да грађани виде полицију и у тржним центрима, шеталиштима, тако даље да не буде неких непредвиђених околности – рекао је Дачић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести