НОВОСТИ

Дарко Младић: Генерал Младић достојанствено одолијева свим потешкоћама

17/08/2023

Бивши командант Војске Републике Српске генерал Ратко Младић достојанствено одолијева свим потешкоћама, упркос новим здравственим тегобама због слабог срца, рекао је син генерала Дарко Младић за ТАСС.

 

– Тренутно се суочава са додатним компликацијама због слабог срца. Али упркос свему, добро се држи – рекао је Младићев син.

 

Ратко Младић је, према ријечима сина, увијек превазилазио све тешкоће и достојанствено пролазио сва животна искушења.

 

– Он је, прије свега, војни генерал, живот га је научио да савладава тешкоће. Његов животни пут је пун тешкоћа, али он је одличан борац и подноси све што мора да поднесе. Не могу да кажем да му је лако, али он нам се никада не жали – нагласио је Дарко Младић.

 

Син некадашњег команданта Војске Српске истакао је да његовом оцу веза са породицом даје велику снагу.

 

– Виђамо се преко видео позива око пола сата два пута у недјељи. Ратко је у контакту са породицом, са унуцима, са мојом мајком, са мном и мојом супругом. Заједно постајемо јачи – рекао је Младић.

 

Раткова породица је тренутно у процесу уговарања нове посјете српских љекара генералу, с обзиром да су у обавези да приликом сваке нове посјете покрећу процедуру да би добили дозволу.

 

– Последњи пут су дошли крајем септембра 2022. године – казао је Дарко.

 

Српски генерал је у заточеништву у Хагу доживио три мождана и срчани удар. Према наводима одбране, у затвору му није пружена одговарајућа медицинска помоћ.

 

Како је рекао генералов син, љекари су Ратка од јаких болова лијечили парацетамолом. Током пандемије ковида 19, члановима породице и адвокатима није било дозвољено да виде Младића под изговором заштите од вируса корона.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести