НОВОСТИ

Ђајић: Заједно са предсједником Милорадом Додиком на 18. Крајишком црквено-народном Свесрпском сабору “Крушедолска звона 2024”

25/05/2024

Данас се код манастира Крушедол на Фрушкој Гори одржава 18. Крајишки црквено-народни Свесрпски сабор “Крушедолска звона 2024”. Сабор почиње Архијерејском литургијом и парастосом, након чега ће бити одржан Сабор Духа и народног стваралаштва.

 

 

”Дошао сам данас код манастира Крушедол на Фрушкој Гори гдје се одржава 18. Крајишки црквено-народни Свесрпски сабор “Крушедолска звона 2024″, да се помолимо за све страдале у претходним ратовима. Такође, сутра желимо да дамо велику подршку нашим предсједницима Александру Вучићу и Милораду Додику који се херојски боре за српски народ у веома тешким тренуцима”, изјавио је Ђајић.

Програм представља смотру духа и народног стваралаштва изворних мушких и женских пјевачких група и више КУД-а која чувају и његују обичаје, фолклор и традицију завичаја. У програму осим глумаца и пјесника учествоваће и више изворних пјевачких група и КУД-а са подручја Републике Српске.

Такође, сутра ће се одржати концерт крајишке музике у Бусијама поред Београда гдје ће представити пјесме из Крајине и Републике Српске.

”Живјела Република Српска! Живјела Србија! Видимо се сутра”, поручује Ђајић.

Подсјећамо, овај концерт организује управо Ђајић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести