НОВОСТИ

Додик: Ђоковић дио српског идентитета, хвала му што је изабрао Бањалуку

09/04/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Новак Ђоковић дио српског идентитета, захваливши њему и његовој породици што су изабрали Бањалуку за домаћина АТП турнира Српска опен.

 

 

– Наша нација је почела да прати тенис када је Ђоковић почео да побјеђује. Драго ми је што смо га успјели анимирати да обиљежје спорта у којем је број један и којим је прославио Србију и Србе, донесе у Бањалуку – рекао је Додик.

Додик је истакао да ће одржавање турнира Српска опен показати право лице овог града и Републике Српске и потврдити гостољубивост по којој смо препознатљиви.

– Овај тениски комплекс је најбољи показатељ да можемо, што није лако. Прије три мјесеца овдје је било шипражје са неким продуженим паркингом, а сада је ту уређен трг на којем ће се одржавати разни догађаји – рекао је он.

Додик је поручио да нема успјеха без јаког вођства.

– Све велике нације су успјешне зато што имају јако вођство, а нашој малој нацији је још више потребно да има јако и чврсто вођство, спремно да доноси одлуке у најбољем интересу за њу – рекао је предсједник Републике Српске.

Подсјећамо, Додик је данас обишао радове на изградњи тениских терена у Парку “Младен Стојановић” у Бањалуци, гдје ће бити одржан турнир Српска опен.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести