НОВОСТИ

Додик: Неприхватљиво Конаковићево фалсификовање историјских чињеница

28/10/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да разумије потребу Елмедина Конаковића да у реаговању на изјаву амбасадора Израела у БиХ, пред свијетом оправда чињеницу да су градови у ФБиХ у којима су муслимани већина стали уз Палестинце, али неприхватљиво је да те ставове износи у име БиХ.

 

 

“Не могу и нећу да разумијем да се и то ради, опет, на подмукао начин, квалификујући грађански рат у БиХ агресијом. Ако није био грађански рат, а муслимани били жртве, како сугерише Конаковић, онда су агресори били Срби из Требиња, Зворника, Рогатице или Бањалуке. Прича о наводном геноциду и страдању Бошњака у грађанском рату у БиХ има за циљ да фалсификује историјске чињенице од којих једна каже да је у том рату страдало око 30.000 Срба, што Конаковић прећуткује”, истакао је Додик.

Предсједник Српске изјавио је за Срну да нема ништа против да министар Конаковић полемише са било киме, али не може за потребе те полемике да искривљује историјске чињенице.

“Сарајево није европски Јерусалим, то је готово етнички очишћен град у којем православна и католичка црква и синагога слузже као објекти за заваравање наивних туриста који у Сарајеву проведу дан у незнању. Сарајево је град из кога је протјерано 150.000 Срба и који насељавају доминантно муслимани Бошњаци а слику мултиетничности им дају чланови дипломатског кора, који додуше нису резидентни, али бораве тамо”, нагласио је Додик.

Предсједник Републике је рекао да и он, као и многи у Републици Српској, сматрају да је неприхватљиво да се подршка Палестинцима упућује на скуповима са заставама ИСИЛ-а и тзв. Армије БиХ. “Те заставе кваре увјерење да су скупови били у функцији апела за брзо окончање сукоба на Блиском истоку”, констатовао је Додик.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести