НОВОСТИ

Елена из Драгочаја побиједила на републичком такмичењу из Српског језика

29/05/2024

Много труда и одрицања потребно је да би се постигли добри резултати, а млада Елена Ненадић, ученица седмог разреда Основне школе “Десанка Максимовић” у Драгочају, блиста на разним пољима захваљујући преданом раду.

 

Фото: Српска инфо

Елена посебно воли различите ријечи које носе исто значење, а најдража су јој Ћопићева дјела.

Управо је ова скромна и стидљива дјевојчица освојила прво мјесто на републичком такмичењу из српског језика и језичке културе за ученике седмог разреда које је недавно одржано у Бијељини. Освојила је максималних 100 бодова, а прво мјесто дијели са једним дјечаком из Дервенте.

-Дуже вријеме сам се спремала за ово такмичење, заједно са наставницом српског језика Сњежаном Малбашић, која ми је помогла да ријешим све недоумице у вези с неким лекцијама, а код куће ми је помагала тетка, која је такође наставница српског језика, али сам и сама много учила – прича Елена.

Скромно додаје да је на такмичење отишла без треме, али и да се надала најбољем резултату, што се на крају и остварило.

-Много ми је драго што сам успјела у свом циљу, било је 16 задатака и све је већином било базирано на ономе што смо радили, као што су гласовне промјене, глаголски облици и правопис. Тај исти дан смо добили резултате, након сат времена, и била сам много срећна и задовољна оствареним. Заиста сам захвална наставници Сњежани за сав труд који је уложила да ме припреми за такмичење – каже Елена и напомиње да је фасцинира српски језик и да је свјесна да је многима тежак, као и да она посебно воли различите ријечи које носе исто значење.

–Волим и да читам, а најдража су ми дјела Бранка Ћопића. Трудим се да остали предмети не испаштају због љубави према српском језику и имам све петице. Много учим и доста времена ми прође у учењу, али све зависи и од тежине предмета. Српски сам учила најмање, јер ми то заиста добро иде, а више времена ми прође у спремању предмета које мање волим – каже уз скромни осмијех Елена. Додаје да, поред љубави према матерњем језику, посебно воли православну вјеронауку, из које се издвојила знањем у својој школи и била прва на школском такмичењу.

-Сви у мојој породици су вјерници и волим свој народ, језик и све што је везано за Србију, тако да сам кроз учење ту љубав и показала – прича Елена. Према њеним ријечима, одмор од школских обавеза и такмичења проналази у учењу страних језика, воли да црта, а посебно ужива у спорту.

Коментари

0

Пошаљи коментар

Остале Вијести