НОВОСТИ

Генерал Младић каже да је боље, чека се датум посјете љекара из Бањалуке

16/01/2024

Генерал Ратко Младић, који је оперисан 8. јануара у холандској болници и уграђен му пејсмејкер, пренио је породици да је боље, а очекује се и датум када би могла да га посјете четири љекара из Бањалуке, рекао је његов син Дарко Младић.

– Рекао је да је боље. Није могао пуно да прича, али каже да је боље – навео је Дарко Младић.

 

Он је додао да не зна да ли генералу у Хагу дају одговарајући терапију и лијекове, те да породица чека да им пошаљу извјештај.

 

– Они /у Хагу/ су промијенили правила везана за медицинску документацију. Још нисмо примили никакве документе шта је рађено, како је рађено, како је прошло, шта даље. То чекамо – навео је син генерала Младића.

 

Он је додао да је генералова супруга Боса причала са генералом након операције.

 

– Не може да каже ни да је боље ни да је горе. Он каже да је боље… Ми не видимо неку разлику, али он каже да се боље осјећа. Ми само имамо од њега усмено, али треба нам документација, да доктори погледају шта је рађено и како је рађено – додао је Дарко.

 

Што се тиче тима српских љекара, који би требао да га посјете, Дарко Младић је рекао да породица чека да им саопште датум те посјете за четири љекара из Клиничког центра Бањалука.

 

– Ми смо поднијели сву документацију, чекамо да нам дају датум када могу да дођу. То су четири љекара из Бањалуке. Иду неуролог, кардиолог, пулмолог и још један љекар – додао је Дарко Младић.

 

Бивши командант Војске Републике Српске служи у хашком притвору казну доживотног затвора.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести