НОВОСТИ

“Изградња Централног спомен обиљежја превазилази надлежности Града”

02/08/2023

Изградња Централног спомен обиљежја јесте национално питање које увелико превазилази надлежности Града и у формалном и у суштинском смислу, речено је из Удружења грађана “Ваздухопловац”.

“С обзиром на то да је покренута шира јавна расправа о изградњи Централног спомен обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата 1991-1995. година, Удружење грађана “Ваздухопловац” је становишта да изградња Централног спомен обиљежја јесте национално питање које увелико превазилази надлежности Града и у формалном и у суштинском смислу.

Истичемо да је некоректно појединачне усмене сагласности приказивати као општи консензус свих организација насталих из Одбрамбено-отаџбинског рата, а при томе у Одбору за изградњу, без давања могућности предлагања и избора, именовати само представнике Градске борачке организације Горана Рогића.

Надаље, сматрамо да ова питања мора у своју надлежност преузети Влада Републике Српске, а предсједник Српске на основу своје уставне надлежности да обезбиједи народно јединство и општи консензус по питању локације и идејног рјешења, наводе из овог удружења.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести