НОВОСТИ

Jedan od najvećih NATO zločina nazvali „kolateralnom štetom”

11/05/2021

Avioni NATO pakta su kod Grdeličke klisure, 18 kilometara južno od Leskovca, prije 22 godine, sa nekoliko raketnih projektila direktno gađali međunarodni putnički voz broj 393 Beograd-Solun, usmrtivši najmanje 15 civila, dok je veliki broj putnika ranjen, a mnogi se vode kao nestali.

 

NATO agresija

NATO agresija (foto: N. Fifić)

Napad je počeo u 11.39 časova drugog dana pravoslavnog Vaskrsa, a u tom trenutku putnički voz se kretao iz pravca Niša prema Vranju.

Prvi projektil pogodio je konstrukciju željezničkog mosta, oštetio i električni vod, pa je voz stao. Nakon toga projektili su pogodili i zapalili dva vagona.

Navodni cilj aviona NATO bio je drumski most, poznatiji kao Sarajevski most.

Mnogi poginuli nikada nisu identifikovani jer su njihova tijela bila ugljenisana, a među stradalim je bilo i djece i trudnica.

NATO je pokušao da opravda svoja zlodjela i u javnosti prikazao snimak koji navodno pokazuje da se u trenutku napada voz kretao prebrzo i da ga pilot nije mogao uočiti.

Ovu podvalu čelnika NATO-a razotkrilo je istraživanje njemačkog lista “Frankfurter rundšau”, koje je pokazalo da je snimak montiran i ubrzan 4,7 puta i da ne prikazuje realnu sliku tog napada.

Masakr putnika civilnog voza, koje su čelnici NATO-a licemjerno okvalifikovali kao “kolateralnu štetu” predstavlja jedan od najvećih NATO zločina u toku agresije na SRJ.

“Zadatak pilota bio je da sruši most, i kada je u deliću sekunde shvatio da nailazi voz, više nije mogao ništa da učini, jer su rakete već bile aktivirane”, ovako je komandant NATO-a Vesli Klark pojasnio “kolateralnu štetu” od 12. aprila 1999. godine

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести