НОВОСТИ

Којић: У образовни систем уврстити обавезне обиласке српских стратишта

15/10/2023

Република Српска под хитно мора да у образовни систем као обавезујуће уведе обилазак српских стратишта и гробаља, како би генерације младих научиле шта је истина и како се не би дозволило наметање лажне историје, рекао је Срни предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

 

 

Он је нагласио да је јучерашњим потписивањем уговора о изградњи објеката за смјештај посмтрних остатака, те артефаката и личних предмета наводног геноцида у Сребреници уз присуство америчког амбасадора Мајкла Марфија, Србима још једном послата порука да је мисија свих међународних организација које долазе са Запада да, уз аминовање америчке Амбасаде, одржавају мит о наводном геноциду.

– Не смијемо дозволити да нам наметну лажну историју и да нас све етикетирају као геноцидаше – упозорио је Којић.

Којић је напоменуо да је ово наставак притисака на Републику Српску и све оне који се не слажу са њиховим тумачењем дешавања у и око Сребренице у периоду 1992-1995. година.

– Они хоће да нас на сваки могући начин натјерају да причамо оно што њима одговара, да од нас направе роботе, да ми заборавимо колико смо страдали, да заборавимо своје очеве, мајке, браћу и сестре који су убијени на овом подручју – рекао је Којић.

Он сматра да они хоће да Срби ћуте о звјерствима Насера Орића, Зулфе Турсуновића и њиховим бојовницима.

– Оно што је заправо циљ свих ових улагања је од Сребренице направити једно велико гробље, а самим тим пошто се Сребреница налази у Републици Српској – бити подршка муслиманима у укидању онога што је наша отаџбина – указао је Којић.

Којић каже да им је циљ и да све “НН” особе буду сахрањене у Поточаре, за шта се њихова удружења, али и Институт за тражење несталих, одавно залажу јер желе да намире број који су уклесали на камен који се налази у Поточарима од више од 8.000 убијених за које они кажу да су цивили.

-Никако да нам кажу истину, а то је да су сви они који су кренули у пробој ка Тузли били наоружани, да су се многи поубијали међусобно и да су многи и живи, а имају свој нишан у Поточарима – рекао је Којић.

Он сматра да је Међународна комисија за нестале особе иницијатор овог пројекта.

– То иде у прилог нашим тврдњама да су све међународне организације овдје присутне само да помогну у креирању лажне историје и промоцији муслимана као жртава, док нас Србе желе представити као монструме – рекао је Којић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести