НОВОСТИ

Курти наредио упад у општину Гора

26/01/2024

Брутални упад до зуба наоружаних припадника специјалне јединице у канцеларије општине Гора извршен је по директном налогу Аљбина Куртија и са циљем застрашивања неалбанаца, прије свега Горанаца, саопштила је Српска листа.

 

 

– Хиљаде породица у општини Гора је угрожено због овог каубојског упада и то мора бити аларм за реакцију међународне заједнице која напокон мора да стане на крај овом зулуму – наводи се у саопштењу.

Како наводе, етничко чишћење свих који воле државу Србију је план режима у Приштини и начин на који они доживљавају мултиетничност на овим просторима.

– Блокирање читавог села у коме у миру живе Горанци уз демонстрацију силе изазвао је узнемирање наше браће из горанског народа у Драгашу али и узнемирење свих Горанаца ма где да они живе – истакли су из Српске листе.

Српска листа напомиње да Курти чини све да побјегне од дијалога и вјерује да ће етничким чишћењем Косова и Метохије од Срба и осталих неалбанаца успјети у намјери да ријеши сва питања и проблеме који су морали и који ће морати бити дио дијалога.

– Након што су Куртијеви министри показали “надљуску храброст” у борби са билбордом у Звечану и слали поруку да ће трагови Србије нестати, желимо да им поручимо да је сваки Србин на Косову и Метохији уједно и траг Србије на овим просторима, а уједно и сјеме из ког ће једног дана сванути слобода и крај окупације – саопштила је Српска листа.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести