НОВОСТИ

Kusturica: Istorijska činjenica je da su Srbi imali dva antifašistička pokreta

10/05/2021

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da su Srbi u Drugom svjetskom ratu imali dva antifašistička pokreta, a da ih veoma često nazivaju pogrdnim imenima.

 

Emir Kusturica

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica

Kusturica je naveo da Srbi slobodno mogu da ponove istorijsku istinu da su u srpskom narodu postojale dvije vrste anitfašista.

 

– 9. maja 1941. prvi gerilac antifašista u Evropi je bio Draža Mihajlović, s druge strane postojao je partizanski pokret koji upisujemo u istoriju kao oslobodilački i kao pokret koji je bio protiv fašista – rekao je Kusturica povodom Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

 

Kusturica je istakao da se, nažalost, živi u vremenu u kojem su fašisti pretvoreni u antifašiste i da one koji su objektivno antifašisti veoma često nazivaju pogrdnim imenima.

 

Zahvaljujući prijateljima iz Rusije, kako je naveo, postoji ideja o tome da je Drugi svjetski rat završen antifašističkom borbom.

 

– Mislim da se velika otadžbinska borba odvijala na više planova, a da je Hitler posustao u Rusiji, zahvaljujući kojoj danas uspijevamo da osvježimo pamćenje i da shvatimo da je naša sudbina u antifašističkoj borbi – ocijenio je Kusturica, prenosi “Sputnjik”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести