НОВОСТИ

МАЛО КО ЗНА ДА ЈЕ МИЛОШЕВИЋ ГОСТОВАО У НАЈГЛЕДАНИЈОЈ АМЕРИЧКОЈ ЕМИСИЈИ! Некадашњи савјетник бившег предсједника СРЈ открио СВЕ!

19/11/2023

У мемоарима које је објавио Крис Спироу, амерички политичар и некадашњи савјетник делегације СРЈ у Дејтону, откривено је како је договорено и реализовано гостовање бившег југословенског предсједник Слободана Милошевића крајем децембра 1994. у чувеној емисији Лерија Кинга.

 

 

 

Управо је Спироу био тај који је убиједио Милошевића да гостује у емисији “Лери Кинг лајв” на ЦНН.

 

Колико је то било тешко најбоље се види из реченице коју је упутио тадашњем социјалисти и амбасадору Милану Милутуновићу – Милане, било је јебено лакше довести предсједника Картера у Београд, него навести предсједника Милошевића да гостује код Лерија Кинга – рекао је.

 

С обзиром на временску разлику, укључење Милошевића из Београда у поменуту емисију било је иза поноћи, а како се све одвијало Спироу пише у мемоарима “Пут у Дејтон у потрази за миром”.

 

– У 02.15 био сам у кабинету предсједника Милошевића. Пет минута касније, предсједник Милошевић је стигао. “Здраво Крис, друже мој. За ово све си ти крив, знаш. Што ме дижу у овај некрштени сат да бих гостовао у блесавом шоу Лерија Кинга”, рекао је предсједник Милошевић са полуосмјехом глуве ноћи.

 

“Само се ви и даље смјешите, господине предсједниче. За пола сата свијет ће вас гледати док причате своју страну приче. А ви имате добру причу да испричаре – рекао сам председнику Милошевићу, са осмехом иза којег се крило да-само-знате-кроз-шта-сам-ја-све-прошао-да-бих-вас-овде-видео – написао је Спироу у мемоарима и додао:

 

– Предсједник Милошевић је у свој кабинет позвао мене, хаџи Драгана Антића, издавача најтиражнијих новина у Србији и генералног директора “Политике”, Милорада Вучелића, једног од лидера највеће странке у Скупштини Србије, који је уједно и генерални директор српске телевизије, и амбасадора Милутиновића.

 

Разговарали смо о емисији “Лери Кинг лајв” током 20 минута, подсјећа Информер. Одрадио сам “тренинг” са предсједником Милошевићем о стандардном понашању приликом појављивања на америчкој телевизији.

 

Нагласио сам му да буде смирен

 

Нагласио сам му да буде смирен, као што увијек и јесте, да буде директан, као што увијек и јесте, и да гледа директно у камеру.

 

Закључак Спироуа јесте да је Милошевић био одличан у емисији, а Лери Кинг фер, јер како је навео, Милошевић се није кајао што је гостовао.

 

 

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести