НОВОСТИ

Манастир Тумане и чуда: Дјечак се пробудио из коме након што се мајка молила Светом Зосиму

22/04/2024

Познато је да се у манастиру Тумане код Голупца дешавају чуда. Молитве упућене овом свецу, лијече многе болести, а најновија свједочења говоре о томе да је овај светац опоравио чак и људе који су били у коми. Медицински отписане, молитва их је повратила.

 

 

М. М. из великог Лаола дошла је са сином у манастир Тумане да заблагодари Светом Зосиму. Док је био у коми, усљед пуцања бубрега, она је долазила у манастир да му се читају молитве.

Након молитве, син се пробудио из коме, вратило му се памћење, и свакога дана се све боље осјећао. На крају је скроз оздравио.

Ј. Д. из Смедеревске Паланке био је неколико дана у коми. Његова кћерка је позвала манастир Тумане да се братија моли за оздрављење.

Код кивота Светог Зосима прочитана је молитва. Готово у исто вријеме, Ј. Д. се пробудио из коме. Чим је изашао са лијечења, дошао је у манастир и заблагодарио светитељу.

Многобројна свједочења о чудесним исцјељењима код моштију Светог Зосима испуњавају љетопис Манастира Туман. Ови свети примјери јасно свједоче вјеру и љубав народа према Богу и светитељу.

Осјећајући да је манастир Туман једна од највећих православних светиња, вијековима га зову Ђердапски Острог, препознајући исти благодатни дар исцјељивања код Светог Василија и Светог Зосима.

Многи долазе тужни и болешћу утучени. Из светиње одлазе радосни и здрави. Сигурно је то да ко једном дође и осјети благослов Божји, туманској светињи изнова се враћа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести