НОВОСТИ

Манипулација сарајевских медија фотографијом из Приједора отвара нови круг пребројавања жртава

06/08/2023

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске сматра да је обиљежавање 28. годишњице страдања српског народа током злочиначке акције хрватске војске протекло достојанствено и да су послане поруке примјерене величини трагедије која је задесила народ Републике Српске Крајине, али и високе Крајине.

 

 

– Покушај појединих сарајевских медија да приказивање фотографије Бошњакиње из Жепе у склопу видео материјала који је пратио програм обиљежавања представи као било шта осим као нехотичну и ненамјерну грешку, и то професионалне агенције из Републике Србије, која је ангажована од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, и која је припремала поменути видео материјал је манипулација са циљем да се отвори нови круг пребројавања жртава и “мјерење” чије је страдање веће – наведено је у саопштењу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Нажалост, наводи се у саопштењу, број жртава и размјере страдања током последњих сукоба на простору бивше Југославије су толике да је доступно море фотографија које о томе свједоче.

– Погријешити о етничкој припадности неке од особа са тих фотографија је грешка која се дешава чак и професионалцима. Министарство дијели став Његове Светости Патријарха Порфирија да жртве и мајчине сузе немају ни вјерску ни етничку припадност и да ми једнако жалима и поштујемо сваку жртву и сваку бол за њом. Они који на овакво очигледно ненамјерној омашци праве нове раздоре и мржње показују да баш ништа од ријечи Његове Светости нису разумјели – поручено је у саопштењу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести