НОВОСТИ

Миливојевић: Ћирилица изопштена – нема говора о мултиетичности

15/11/2023

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да је разочаран одлуком овог вијећа о недозвољавању ћирилице на мостарским улицама, као и сликом која је послата из овог града, али која је, како је истакао, нажалост стварна.

 

– Све остало је лажна слика мултиетничности. Ако у Мостару нема мјеста да се у називима 15 улица нађе и ћирилица – о каквој равноправности и каквим правима Срба, језику и писмо можемо причати? – упитао је Миливојевић.

Градско вијеће Мостара јуче је усвојило одлуку о адресном регистру овог града и означавању насељених мјеста, насеља, улица и тргова називима, те зграда бројевима само на латиници, те одбило амандман Клуба Срба да се на таблама улица нађе и ћирилица.

Миливојевић је у име Клуба Срба предложио измјену одлуке на начин да називи насељених мјеста, насеља и тргова, те 15 улица у центру града буду исписани и ћирилицом, међутим за тај амандман гласало је 16 одборника, што није било довољно да он буде усвојен.

Осим Миливојевића, те још двоје Срба Наташа Јекић и Владимир Чабрило, за ћирилицу је гласало и 12 Бошњака, те независни одборник Бошка Ћавар. Са друге стране, сви Хрвати били су уздржани и на тај начин оборили амандман. На сједници Градског вијећа није била присутна одборник из Клуба Срба Миљана Ковачевић /ХДЗ/.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести