НОВОСТИ

МИСТЕРИЈА МАРШАЛОВЕ САХРАНЕ У гроб „отишао“ на велики српски празник и дан Трећег српског устанка! Ништа у животу, па ни у смрти није случајно

25/09/2023

Доживотни предсједник СФРЈ Јосип Броз Тито сахрањен је на велики српски празник, али и на дан Трећег српског устанка који је водио Драгољуб Дража Михаиловић на Равној гори – 8. маја.

Његова сахрана није могла да прође без тајни и мистерија.

 

Највећа тајна била је шта се заправо налази у ковчегу који је био изложен у садашњој згради Скупштине Србије и прекривен заставом Југославије са петокраком?!

 

Читаву мистерију око сахране која је окупила највећи број свјетских државника икада на једном мјесту отворио је својевремено др Обрен Ђорђевић некадашњи начелник СДБ Србије.

 

Он је, наиме тада изнио тврдњу да тијело Јосипа Броза Тита није никада било у ковчегу, већ да се тамо налазио пјесак.

 

– Када је Јосип Броз Тито умро, поједини чланови Предсједништва СФРЈ, прије свега Стеван Дороњски и Стане Доланц, жељели су да га балсамују и ставе у маузолеј, какав има Лењин на Црвеном тргу. Титово тијело, међутим било је пуно разних лијекова, па је почело прерано да се распада и шири око себе неугодан мирис. Из медицинских и хигијенских разлога, прије свега Доланц, Микулић и Дороњски одлучили су да се сахрана изврши без његовог тијела. У ковчегу који је био изложен у Савезној Скупштини, налазио се песак – рекао је

раније за српске медије Ђорђевић, који је тако разоткрио све мистерије, преноси портал Лепоте Србије.

 

Наравно, и данас се многи питају да ли је Јосип Броз Тито заиста сахрањен у Кући цвијећа, зашто нема петокраке на мермерној плочи и многа друга питања која су плод разних теорија завјера или ипак не.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести