НОВОСТИ

Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа

17/01/2024

Двадесетчетворогодишњи Х.С. испитан је због сумње да се може довести у везу са паљењем заставе Републике Српске у том Зеници, а што се догодило 9. јануара.

Из Управе полиције МУП-а ЗДК речено нам је да је 8. јануара Полицијској управи И, Полицијској станици Центар, најављен “Патриотски скуп” који је одржан 9. јануара од 19.30 до 22 сата.

Током овог скупа, око 20.30 сати, на платоу испред источне стране стадиона “Билино поље” запаљена је застава Српске, што је снимано мобилним телефоном, а затим је објављено на друштвеним мрежама чиме је дошло до узнемирења јавности.

Како наводе из зенички полиције, због сумње да то садржи обиљежја кривичног дјела “Изазивање народносне, расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости”, припадници Одсјека кирминалистичке полиције, Полицијске управе И су под надзором дежурног Кантоналног тужиоца предузели мјере и радње на расвјетљавању и документовању кривичног дјела.

“Након прикупљених оперативних сазнања, у службеним просторијама Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе И саслушани су организатори скупа, као и свједоци предметног догађаја, којом приликом се дошло до сазнања да се у везу са тим може довести Х.С., рођен 2000. године у Зеници, те је исти испитан на околности почињеног кривичног дјела. По комплетирању документације Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона бит ће достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама”, рекао је за “Независне новине” Самир Валентић, портпарол Управе полиције МУП-а ЗДК, преносе Независне.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести