НОВОСТИ

Muslimani su spalili oko 200 sela i ubili 3.262 Srbina

17/05/2021

Poslanik u Skupštini Srbije Marko Atlagić smatra da Srbi, Hrvati i Bošnjaci zbog budućnosti moraju da tragaju za istinom o ratu devedesetih godina, jer istina može biti, kako kaže, ljekovita.

 

Marko Atlagić

Poslanik u Skupštini Srbije Marko Atlagić

Naglasio da je posebno važno utvrditi istinu o Srebrenici i broju stradalih Bošnjaka jer, prema brojnim i uvaženim izvorima, on nije ni sedam, ni osam hiljada, nego se mjeri stotinama.

 

On je naglasio da su “projekat Srebrenica” osmislili Bil Klinton, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

“Predsednik SDP-a Srebrenice, Bošnjak svedočio je da mu je Klinton u aprilu 1993. godine nudio da `četničke` snage uđu u Srebrenicu, izvrše pokolj 5.000 muslimana i da će biti vojna intervencija”, rekao je Atlagić.

Naveo da je očevidac događaja u Srebrenici i visoki zvaničnik UN Filip Korli sve do svoje smrti 2012. godine tvrdio da su srpske snage u Srebrenici ubile oko 700 mulimana, a da je razlika na kojoj se insistira politička.

“On je u svom istraživačkom projektu rekao da činjenice ukazuju da je cifra od 7.000 ubijenih sa kojom se često barata u međunarodnoj zajednici neodrživo preterivanje i da je prava cifra verovatno bliža 700”, rekao je Atlagić.

Prema njegovim riječima, i Jozef Bodanski iz Međunarodnog udruženja za strateške studije i savjetnik američkog Senata za terorizam nazvao je cifru od 7.000 ubijenih u Srebrenici običnom dezinformacijom.

Atlagić je prenio da prema riječima Bodanskog, svi nezavisni forenzički dokazi ukazuju na broj od nekoliko stotina muslimanskih žrtava i to vjerovatno u nižim stotinama, te da neprestano insistiranje na većem broju žrtava, vjerovatno, služi za prikrivanje ubistva civila u tom gradu ranije.

Jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda – bivši francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner priznao je, kaže, da u stvari nije bilo nikakvih masovnih grobnica, a da su njegove ranije izjave imale za cilj da se bombarduju Srbi.

“On je početkom rata izmišljao da su Srbi imali logore za silovanja, međutim sustigla ga je valjda griža savjesti, pa je ipak 2004. godine izjavio da nije bilo nikakvih logora smrti, koliko da su ta mesta bila užasna”, neveo je Atlagić.

Ukazao je na potrebu da srpska strana insistira na srpskim žrtvama Srebrenice i na onom što se dogodilo prije jula 1995. godine.

“Kada je u pitanju Srebrenica, najvažnije je znati da su se na njenom području od 1992. do 1995. godine desili strašni zločini nad srpskim stanovništvom. Konačan spisak Srba na tom području iznosi 3.262, od toga je 880 iz redova policije, a ostalo su civili. Komandant muslimanskih snaga u tom času bio je Naser Orić, koji nije osuđen za zločine protiv čovečnosti”, rekao je Atlagić.

On je, kako su prenijele agencije, naglasio da je međunarodna zajednica za masovna ubistva Srba bila i ostala gluha i slijepa.

“Muslimani su spalili oko 200 sela. Ubili su 3.262 Srbina. Glavnu odgovornost za taj dio rata i te pogibije snose zapadni državnici koji su priznali nezavisnost BiH bez dogovora njena tri konstitutivna naroda, znajući da će upravo taj čin dovesti do rata i krvoprolića”, rekao je on.

Atlagić je naveo da ni po definiciji zločin nad Bošnjacima iz jula 1995. godine nije genocid, ali da je genocid počinjen nad Srbima i u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i u “Oluji” i da postoje nedvosmisleni i brojni dokazi za to.

Veliki dio krivice za to što je laž o Srebrenici postala istina imaju, kako je dodao, i sami Srbi koji su istinu prećutkivali i naglasio da istina mora izaći na vidjelo jer je ljekovita za međusobne odnose.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести