НОВОСТИ

На обиљежавању Дана сјећања сви учесници добиће меморијалну значку “Топола ужаса”

13/04/2023

На централној манифестацији обиљежавања помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини сви учесници добиће меморијалну значку “Топола ужаса”, рекла је Тања Тулековић, директорка Јавне установе “Спомен подручје Доња Градина”.

 

 

Тулековићева је за РТРС рекла да су широм Републике Српске постављени билборди поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве геноцида у логору Јасеновац, 23. априла у Доњој Градини.

Обиљежавању Дана сјећања присуствоваће делегације Републике Српске и Србије на највишем нивоу као и бројни грађани Српске, посебно ученици основних и средњих школа.

Обиљежавање Дана сјећања на јасеновачке жртве почеће у 8.30 часова Светом архијерејском литургијом у Цркви светих апостола Петра и Павла у Козарској Дубици.

Програмом комеморације, предвиђено је окупљање учесника од 9.30 до 10.00 часова у Доњој Градини.

Вијенци и цвијеће биће положени у 10.00 часова у “Спомен-подручју Доња Градина”, а парастос и помен јасеновачким жртвама, који укључује српску, јеврејску и ромску молитву почеће у 10.30 часова.

Меморијална академија “Завјет сјећању” биће одржана 22. априла у Дому културе у Козарској Дубици у 19.00 часова.

Остале Вијести