НОВОСТИ

Напад на српског дјечака и његову мајку у Сарајеву – наставак прогона Срба

24/05/2024

Напад на српског дјечака и његову мајку у центру Сарајева је континуитет и наставак прогона Срба, православља и ћирилице на подручју федералног Сарајева, саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

 

 

Из Одбора наводе да је “посебно упечатљива безобзирност и острашћеност нападача, јер је напад изведен у центру Сарајева, гдје су надзорне камере морале забиљежити напад”.

– Напад у центру Сарајева, пред камерама, говори да нападачи немају страх да ће надлежни сарајевски органи власти казнити нападаче. Према доступним информацијама, разлог за напад је ћирилични натпис на мајици дјечака, што говори да ни ћирилица ни Срби који носе ћирилицу нису безбједни у Сарајеву – напомињу из Одбора.

Ид Одбора подсјећају да је прошле године у федералном Сарајеву организовано бушење аутомобилских гума на возилима српских регистарских.

– Желимо да упозоримо Србе да нису безбједни у Сарајеву уколико носе било каква обиљежја са ћирилицом. Позивамо сарајевске власти да се потруде како би се смањила србофобија на подручју Сарајева – поручују из Одбора.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести