НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

НИ НАКОН 25 ГОДИНА НЕМА ПРАВДЕ ЗА ПОРОДИЦЕ РУДАРА И данас терористи киднапују невине Србе, пребијају дјецу

08/08/2023

Отмица српских рудара у копу “Белаћевац”, 20.јуна дан, прије 25 година била је почетак кампање масовног злочина и терора који су албански терористи на Косову и Метохији организовали против цивилног српског становништва и управо овај злочин показује праву природу и циљеве онога што у Приштини називају “борбом за ослобођење”, која траје и данас, саопштено је из Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

 

 

“Данас, када терористичка полиција на Косову и Метохији у стилу (ОВК) свакодневно хапси и киднапује невине Србе и пребија српску децу, јасно се види да је та борба ништа друго него покушај потпуног етничког чишћења наше јужне покрајине, злостављањем и терорисањем неалбанског становништва”, упозоравају из Канцеларије.

 

Наглашава се да за четврт вијека извршиоци злочина над белаћевачким рударима нису пронађени и приведени правди, а нико од представника међународних организација и привремених институција на Косову и Метохији није ни покушао да понуди одговоре о судбини српских рудара и многих других страдалих Срба.

 

“То најбоље говори о дометима такозване међународне правде на Космету”, поручили су из Канцеларије.

 

У саопштењу се додаје да ће српски народ и породице жртава, са болом и пијететом наставити да његују сјећање на српске жртве и да траже правду за злочин у којем су су страдали рудари са копова у Белаћевцу, док су обављали радни задатак.

 

Навршило се 25 година од отмице српских рудара, које су албански терористи присилно одвели из фабричког круга угљенокопа “Белаћевац” Термоелектране “Обилић” на Косову и Метохији.

 

У раним јутарњим часовима отети су, само зато што су Срби: Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести