НОВОСТИ

Никола Тесла преминуо је на Божић, а ове његове ријечи су идеална порука на данашњи празник

07/01/2024

Никола Тесла се по многочему разликовао од свих познатих научника, али можда је најупечатљивији његов однос према метафизици и духовности. Преминуо је на Божић, 7. јануара 1943. године, а ове његове ријечи памтиће се заувијек.

 

 

Никола Тесла преминуо је на Божић, а ове његове ријечи су идеална порука на данашњи празник

 

ТАЈНЕ ВЕЛИКОГ УМА Ове три технике тренирања мозга користио је Никола Тесла!

 

Никола Тесла се по многочему разликовао од свих познатих научника, али можда је најупечатљивији његов однос према метафизици и духовности. Преминуо је на Божић, 7. јануара 1943. године, а ове његове ријечи памтиће се заувијек.

“Смрт не постоји, а самим тим сазнањем, нестаје и страх од исте. И запамтите: ниједан човјек који је постојао није умро. Претворили су се у свјетлост и као такви постоје и даље. Тајна је у томе да се те свјетлосне честице врате у првобитно стање. Враћање у неку од претходних енергија. Христ и још неки знали су ту тајну. Ја сам трагао за тиме како да се очува људска енергија. Она је један од видова свјетлости. У Души понекад равна врхунском небеском свјетлу. Нисам трагао за тим ради себе, већ ради добра свих. Верујем да ће моје откриће учинити људима живот лакшим и сношљивијим и усмјерити их на духовност и моралност”, говорио је Никола Тесла.

 

ЕВРОПА НИКАД НЕЋЕ МОЋИ ДА ИСПЛАТИ ДУГ СРБИМА! Никола Тесла је ПРИЈЕ 127 ГОДИНА ПИСАО О КОСОВУ, али и о Црној Гори, српском роду…

 

Изучавање етера (твар која сем материје у простору, по претпоставци постоји као средина у којој се збивају извјесне појаве у природи; нпр. енергија коју Сунце зрачи у простор преноси се попречним таласима кроз еластичну средину етар, која је нетежљива, импондерабилна) за Теслу је имало логична објашњења.

Никола је увијек тврдио да је ментална компонента повезана с духовношћу људског бића и жељом за сазнањем и тешким радом, омогућава нечији напредак.

Ајнштајн је с друге стране, стално негирао менталну компоненту у својим истраживања, његова предавања нису придавала никаквог значења свијести, иако је с многим филозофима и духовним учитељима расправљао о вјери.

 

ТАКАВ СРБИН ЈЕДНОМ СЕ РАЂА : Никола Тесла имао највећи коефицијент интелигенције икада!

 

“Тесла је континуирано нападао ваљаност Ајнштајновог рада”, написао је његов први биограф Џон О Нил “исмијавао је вјеровање да се енергија може добити из материје!”

“Нема енергије у материји осим оне коју материја прима из околине”, говорио је Тесла.

Сматрао је да ниједна теорија не може “објаснити како функционише свемир без да призна постојање етера и неопходне функције коју има у том феномену.”

 

ТАЈНЕ ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА: Тесла је имао идеју како да прекине све ратове, ФБИ-у био интересантан и након смрти!

 

Савршени научник

Фасцинација Теслом је због његовог ума који је био далеко испред времена у којему је живео, његова истраживања су граничила са научно-фантастиком, а његова етичност и незаинтересираност профитом, је била трн у оку свих оних који су сматрали да се свако може поткупити и купити.

Тесла се сматрао вјерником и поштовао је све религије.

 

Тесла против Ајнштајнове теорије релативитета: Добитник Нобелове награде мислио је да је велики Србин интелигентнији од њега!

 

Не треба заборавити да је одрастао у породици преданих вјерника, премда је касније изјављивао да вјерује у Бога који не припада ниједној вероисповести.

“Морамо се вјежбати у умерености и надзору наших чула и склоности у било ком погледу. То сам чинио много година, одржавајући себе младим у тијелу и разуму. Суздржавање ми није увијек било по укусу, али су моја пријатна искуства су голема награда”, поручио је Тесла.

НИKОЛА ТЕСЛА, БОЖИЈИ ФЕНОМЕН: Ево шта је његов отац видио годину дана прије рођења генија!

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести